Make your own free website on Tripod.com

RASHIDDI'S PERSONAL SITE

MY COOKING

Home
Akademi Fantasia
MY MUSIC LIFE
MY TREASURE HUNT EXPERIENCE
MY RACING EXPERIENCE
OVERSEAS EXPERIENCE
MY WORKPLACE
MY COOKING (Masak-masak)
cooking3.jpg

Memasak..........................saya memang suka memasak, nak tau kalau pasal masak lagi terror dari Chef Wan dan Chef Ismail tau. Cuma saya tak ada tokoh jadi pengacara, so tak boleh masuk TV,,,he! he! he!  Sebenarnya keluarga saya memang ramai yang pandai masak, dan Chef Ismail adalah pakcik saya, Dia pun dah buka restauran di Bangsar, dan nama restaurannya adalah "REBUNG"..ehs! promote lagi.
 
Kalau nak resepi boleh bagi, tapi buat masa ini belum ada masa nak upload resepi kedalam webpage ini. (lagipun baru-baru ini computer saya diserang virus, abis semua resepi saya ter-delete......ni nak tulis semula...puh! punyalah letih)
 
Cooking ................................ I love cooking

cooking2.jpg

Saya juga suka mengumpul resepi dan mencipta resepi yang best-best. Kadang-kandag bila saya dapat satu resepi tu saya akan cuba dan improvise untuk menjadikan ianya lebih sedap atau lebih menarik.
Abislah semua rempah-ratus dan segala-galanya saya campur, kengkadang hancus tapi ada masanya ianya menjadi Wonderbar atau lebih baik kita katakan WORLD!.
 
I love to collect recipe and inventing new recipe. Somtime when I got a recipe from others, I love to improvise it to make it taste better. I will add in all kind of herbs to experiment the taste.

cooksingapore.jpg
I once participated in a cooking compertition in SIngapore organised by Culinary Art France and won gold medal.
Saya juga pernah memasuki pertandingan memasak di Singapore ajuran Culinary Art France.  Saya dapat Gold Medal
cooking.jpg

IImu memasak ni saya banyak dapat semasa saya berada di Switzerland dan oleh kerana itu saya lebih banyak mengetahui cara-cara atau teknik memasak Western and Continental Cuisine.
Tapi bila dah balik Malaysia, saya mula belajar local dish, Japanese, Middle East dan lain-lain.
 
The basic cooking knowledge I got it when I was in Switzerland and that is why I have more knowledge on Western and COntinental Cuisine.
But when I came back to Malaysia, I start lerning local dishes, Japanese and Middle East dishes

MY RECIPE PAGE